Teakdek Systeem

TEAKDEK SYSTEEM

In de 16e eeuw maakten de eerste zeevaarders reeds kennis met de uitzonderlijke eigenschappen van teak. Tijdens de lange tocht van west naar oost kwamen schades veelvuldig voor en die werden dan gerepareerd door middel van teakhout. Door de eeuwen heen is dit veelvuldig gebruikt en raakte men steeds meer onder de indruk van dit fantastische product. In eerste instantie werd teak vastgemaakt met spijkers en bouten.

Sinds de jaren 80 van de vorige eeuw is men begonnen met het verlijmen van teak middels polyurethaan kitten. Deze zijn nog steeds volop in gebruik, maar ze zijn niet het beste middel om in alle (ook vochtige) omstandigheden te gebruiken. Innotec heeft middels een nieuwe generatie MS polymeerkitten het aantal arbeidshandelingen vermindert en de kwaliteit van de lijmverbinding verhoogt. De uitzonderlijke eigenschappen van teak zijn legio. Het is duurzaam, heeft een mooi uiterlijk, weinig krimp en uitzetting, is goed te bewerken en onderhoudsvriendelijk. Hierdoor is het uitermate geschikt om op een boot te gebruiken, die aan verschillende weersinvloeden blootgesteld staat. 

Stappenplan

Innotec heeft speciaal voor het Teakdek Systeem een stappenplan ontwikkeld. Klik hieronder op de verschillende stappen voor dit stappenplan. De producten die bij dit product horen vindt u onder het stappenplan. U kunt ze meteen eenvoudig bestellen. Voor vragen over het systeem kunt contact opnemen met onze klantenservice of met uw Innotec Vertegenwoordiger. 

Vraag direct een demonstratie of neem contact op met de klantenservice »

Stap 1

STAP 1 ONTVETTEN

Alvorens begonnen kan worden met het lijmen van het teak moet het droge, stofvrije oppervlak en de onderkant van het teak gereinigd en ontvet worden met Innotec Multisol Marine. Vervolgens het gereinigde oppervlak droogwrijven. Beide bewerkingen uitvoeren met een schone, droge en stofvrije doek. Daarna Multisol Marine minimaal 5 minuten laten uitdampen. 

Stap 2

STAP 2 AANBRENGEN SPRAY SEAL

Breng nu Spray Seal HS aan en verspreidt het met een lijmkam van minimaal 5 mm over het oppervlak. Breng daarna de teak aan. Mocht er een kleine spanning staan op het hout, dan mag dit middels een klem zacht worden gefixeerd. Na minimaal 24 uur kan men beginnen met de volgende handeling.

Stap 3

STAP 3 INRUBBEREN

Maak de voegen eerst stofvrij. Daarna ontvetten met de Multisol Marine zoals bij stap 1. Breng de Innotec Seal Guard Marine aan met het bijgeleverde wattenbolletje. Laat dit minimaal 30 minuten en maximaal 4 uur drogen. Breng vervolgens de Adheseal Marine in de voegen aan. Als laatste uitspatelen en gladstrijken! 

Stap 4

STAP 4 AFWERKING

Verwijder (snijdt) alvorens men begint te schuren het overtollige uitgeharde Adheseal Marine zoveel mogelijk weg met een scherpe houtbeitel. Hierdoor zal het schuren van overtollige Adheseal Marine eenvoudiger gaan. Na het schuren is het teakdek gereed voor gebruik! 

Asssortiment