Luchtdicht bouwen met Innotec

Een groot deel van onze warme lucht in woningen ontsnapt via verschillende naden en kieren naar buiten. Daarom is het van belang dat bij het bouwen of verbouwen van een woning of ander gebouw gezorgd wordt voor een goede luchtdichte afwerking. Er mag dus geen ongecontroleerde lucht naar binnen komen en / of naar buiten ontsnappen. 

Luchtdicht bouwen

Om dit te voorkomen heeft Innotec het luchtdicht bouwen systeem ontwikkeld. In 4 korte stappen maakt u een kier, naad of andere kleine openingen 100% water- en/of luchtdicht. 

Innotec Spray Seal Plus

Met het luchtdicht bouwen systeem van Innotec worden naden en kieren afgedicht met onze Innotec Spray Seal Plus. De Spray Seal Plus is een verspuitbare MS-Polymeer die zeer goede verlijmende en afdichtende eigenschappen bezit. Door deze eigenschappen dicht de Spray Seal op gemakkelijke wijze naden en kieren af en hecht het zeer goed op vele ondergronden. Er wordt als het ware een kleine rubberlaag op de ondergrond geproduceerd. Het product vulkaniseert met de ondergrond waardoor het dus luchtdicht wordt afgesloten. 

Kozijnaansluitingen

Bij kozijnaansluitingen is het vaak erg lastig een luchtdichte aansluiting te realiseren. De problemen ontstaan doordat het een tijdrovende en ingewikkelde applicatie is. Juist voor deze toepassing is het Luchtdicht Bouwen Systeem van Innotec perfect te gebruiken. Hieronder vindt u het 4-stappen plan en daaronder de producten die benodigd zijn. Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met onze klantenservice, of vraag een vertegenwoordiger een vrijblijvende demonstratie te geven. Word overtuigd van dit geweldige systeem!

Vraag direct een demonstratie of neem contact op met de klantenservice »

Stap 1

STAP 1 Schoon maken ondergrond

Een schone ondergrond is essentieel voor een goede verwerking van dit systeem. Daarnaast ook voor de aanhechting van de Spray Seal. Over het algemeen is het gebruik van een handveger voldoende. Mocht de ondergrond wat vettig aanvoelen, gebruik dan onze Innotec Multisol of Seal and Bond Remover. Multisol is speciaal ontwikkeld voor het reinigen en ontvetten van ondergronden. Multisol moet worden aangebracht op een schone en droge doek en hiermee moet men de ondergrond behandelen. Vervolgens droogwrijven met een schone doek. Ongeveer een damptijd van 10 minuten in acht nemen.

Stap 2

STAP 2 Grote naden en kieren. 

Controleer eerst of er grote naden of kieren rondom de kozijnen zijn. Bij aanwezigheid van grote naden of kieren adviseren wij om eerst de Innotec Adheseal te gebruiken om deze dicht te kitten. De Adheseal is een oplossingsvrije universele afdichtingskit met sterk verlijmende eigenschappen. De Adheseal kan toegepast worden in natte omstandigheden. Doordat de uitharding van dit product plaatsvindt onder invloed van luchtvochtigheid kan het zelfs onder water worden gebruikt. 

Stap 3

STAP 3 Sprayen Spray Seal

Spray met Sealer Applicator de Innotec Spray Seal Plus op de naden. Zorg hierbij dat u minimaal een 3 cm overspray realiseert op de kozijnen en minimaal 3 cm overspray op het binnenblad. De minimale laagdikte van de Spray Seal Plus dient ongeveer 2 - 3 mm te zijn. De Sealer Applicator kunt u aansluiten op een compressor om vervolgens met 5 bar het product over de ondergrond te sprayen. De Spray Seal Plus is door zijn hoge standvermogen ideaal te verwerken voor zeer grof gespoten structuren waarbij een grote laagdikte gewenst is. 

Stap 4

STAP 4 Afwerking

Na ongeveer 12 uur is het product droog. U heeft nu een 100% luchtdichte constructie gerealiseerd rondom kozijnen of andere kiezen en naden. De isolatie kan geplaatst worden. Dit systeem is ook ideaal om te gebruiken in badkamers of andere sanitaire voorzieningen. Hiervoor heeft Innotec het Waterproof systeem ontwikkeld. Klik op de link om deze te bekijken. 

Asssortiment