Of betaal op factuur
(Maak eerst een account aan of log in)

Kunststof primer

Verlijmen van kunststof? Gebruik de juiste kunststof primer!

Er is een grote hoeveelheid aan verschillende kunststoffen op de markt. Voorbeelden zijn PET, Poly Ethyleen, Poly Propyleen, PVC, plastic etc. Door recycling wordt dit aantal alleen maar groter en is het soms moeilijk te achterhalen welke soorten kunststof erin verwerkt zijn.

Door de diversiteit in kunststoffen en de verschillende behandelingen ervan, kan het lastig zijn deze onderdelen goed te behandelen. Het is daarom belangrijk dat u een goede kunststof primer heeft die het mogelijk maakt dat u het materiaal goed kunt verlijmen.

De beste hechting met de kunststof primer van Innotec

Wanneer u wilt dat er een goed hechting plaatsvindt tussen de lijm en de kunststof ondergrond, dient u rekening te houden met de volgende punten:

1. Reinig de ondergrond

Een schone ondergrond is essentieel, wanneer er vuil of stofdeeltjes op de ondergrond zitten kan dit de lijmverbinding verslechteren. Repaplast Cleaner zorgt ervoor dat de statische elektriciteit die ontstaat tijdens het schuren of reinigen van de kunststof wordt ontladen. Hierdoor zal er bij verdere bewerking geen stof en vuil meer worden aangetrokken.

2. Kunststof primer aanbrengen

De juiste primer zorgt voor het ontvetten en het openen van de structuur van de kunststof. Repaplast Primer en Acti Prim (PE, PP) zorgen hiervoor en hebben beide een korte verwerkingstijd. Hierdoor kan je snel verder met verlijmen.

3. Verlijmen van kunststof

Wanneer u als kunststof primer de Repaplast hebt gebruikt, adviseren wij Repaplast 2 componenten lijm te gebruiken voor de verlijming. Op PE en PP gebruikt u de Acti Prim als primer, voor de beste hechting gebruikt u Clear Bond als verlijmer.

Verlijmen van PE en PP

Voorheen was het nagenoeg onmogelijk om PE en PP kunststoffen met elkaar te verlijmen. Dat is nu verleden tijd. Innotec heeft een kunststof primer ontwikkeld waarmee u PET flessen, jerrycans, kunststof leidingen, emmers, speelgoed, isolatiemateriaal etc. kunt verlijmen.

Acti-Prim is een unieke transparante primer in een duurzame stift om op een schone en professionele manier PE en PP te verlijmen. Bijkomend voordeel van deze stift is dat hij volgens de Europese wet op chemische producten niet als gevarengoed wordt ingedeeld.